Kom online før dine konkurrenter!

kom igang med det samme

Hvornår skal jeg gå online?

Hvis du har et brand, en ide eller bare en fantasi, så bør du eksekvere online med det samme. Den digitale tidsalder er for alvor trådt ind, og den er ikke til at kimse ad.

For at få succes online går det i høj grad ud på, at sætte et digitalt fodspor. For hver dag du venter med at starte, giver du en konkurrent muligheden for, at komme til den digitale verden før dig. Det er ikke altafgørende om din hjemmeside, webshop eller en helt tredje ting er 100% “færdig” (læg mærke til anførelsestegnene – man er nemlig aldrig 100% færdig i min optik), det handler i sidste ende blot om at få lavet en masse godt relevant indhold, som du i fremtiden kan blive fundet på.

Gør som Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk havde fat i den lange ende, da han for knap 13 år siden begyndte at uploade videoer på YouTube. I videoerne fortalte han lystigt om de forskellige vine som hans familieejet virksomhed solgte. HVER DAG lagde han konsekvent en ny video op, omhandlende forskellige temaer såsom – “Denne vin er perfekt til skaldyr”.

Videoerne blev meget forventeligt ikke set af særligt mange, og flere af hans venner mente, at han måtte have misforstået noget med det der YouTube – “Der ligger man videoer op af folk der falder, man snakker ikke om vin”.

Mon ikke de venner har en lang næse i dag? 

Efter nogle år og med over 1.000 uploadede videoer på YouTube (omhandlende vin), var den familieejet vinhandel pludselig positioneret som nettets eksperter i vin. Uanset hvad folk søgte på omkring vin, havde Gary Vaynerchuk jo lavet en video om netop dette. Det lykkedes ham at øge omsætningen fra $3 millioner til $60 millioner takket være disse YouTube-videoer.

Skal jeg ikke have det rigtige udstyr?

For at lave en YouTube-video, behøver du ikke andet end en smartphone og internet (der kan du højst sandsynligt godt være med hvis du læser dette). Det kan selvfølgelig godt være distraherende for seeren hvis din video er meget pixeleret ( dvs. grynet), men hvis alternativet er, at du ikke lægger en video op, så fyr den af med pixelerede videoer.

Jeg har vedhæftet Gary Vaynerchuks første video (bestemt ikke særlig prof) – men med en halv milliard på kontoen, ser han det nok bare som en charmerende del af rejsen.

 

Inspiration fra Gary Vaynerchuk

Husk med tekst at beskrive hvad videoerne du ligger på YouTube omhandler, på den måde bliver du også fundet i Google & søgepartneres søgeresultater.

Men hvordan positionerer JEG mig selv?

Først får du lige et eksempel jeg stødte på under min uddannelse hos Bigum.Co

Hvem er Danmarks bedste sexolog? Hvis du også tænker Joan Ørting, er du blevet ramt af positioneringens kraft – for mon ikke der findes en der er bedre, eller kan noget andet? Joan Ørting har bare været rigtig god til at deltage i offentlige debatter, fortælle hvad hun ved og i det hele taget synliggøre sig selv. Derfor forbinder man hende med en sexolog der har styr på sit kram. Og derfor var hun højst sandsynligt også den første du tænkte på!

Tilbage til hvordan DU positionerer dig selv

Lad os antage, at du har en kæmpe passion for chili, og at din største drøm er at kunne leve af dette. En spæd start kunne være, at lave chilidressing hjemme i køkkenet og dele det på Facebook i håb om, at venners venner vil købe noget af din smagfulde chilidressing.   

Man kunne også tænke større og skabe en kæmpe national interesse for chili, på denne måde vil der også skabes flere potentielle kunder. Men for at skabe denne interesse, må man være gavmild og give noget af sig selv (dette betegnes pull-marketing). Det kunne fx. være i form af nogle underholdende videoer, hvor du lavede chilismagninger med verdens stærkeste chilier (der er jo intet så godt, som når andre har det skidt). Videoer der til sidst blev så populære, at man kunne få kendte til at deltage – videoer der herefter blev så populære, at de i et lille land som Danmark fik flere millioner visninger.

Har du hørt om Chili Klaus? – Han lever af det han elsker, og havde i den grad fat i den lange ende.

Gør som Gary Vaynerchuk og Chili Klaus, så skal det nok lykkedes dig før eller siden!

 

4 Svar

Skriv en kommentar