Få sikret dit website med SSL

Hvorfor skal jeg have SSL Certifikat?

Hvis du håndterer personlig data på din hjemmeside eller webshop er et SSL certifikat ikke noget du bare skal overveje at få, det SKAL du have – ikke kun for dine kunders skyld, men også for din egen sikkerheds skyld. SSL står for Secure Sockets Layer, og HTTPS står for Hyper Text Transfer Protocol Secure. SSL certifikatet sørger for, at der er etableret en krypteret forbindelse mellem klient og server, og dermed er data der sendes imellem dem sikrede.

Hvis du gerne vil have, at de besøgende skal have tillid og føle sig sikre på dit website, er den lille grønne lås en rigtig god start. Hvis dit website ikke har den lille grønne lås, vil dine besøgendes browser varsle med beskeden “Din forbindelse til dette website er ikke sikker”.

Tryghed og rangering

Via https kan du sige, at der skabes en tryghedsramme omkring din hjemmeside. Herudover vil søgemaskinerne se bedre på din side, kontra dem som ikke er sikret med SSL. Altså er SSL Certifikatet en parameter som Google anerkender din side for, det øger dit kvalitetsresultat og dermed fremmes din organiske rangering i søgeresultaterne.

Google shopping krav

Google har med deres AdWords-annonceringer af typen Shopping, ydermere valgt at sige, at de ikke vil samarbejde med hjemmesider der ikke benytter SSL certifikater, altså sider der fremgår som ikke sikre. Det betyder, at det i øjeblikket ikke er muligt at blive vist i toppen af søgeresultaterne på Google, hvis ikke du har et SSL certifikat.

Er der flere SSL Certifikater?

Der findes 6 forskellige SSL typer, og de har alle fordele og ulemper.

Single domain SSL - www.dinside.dk

Single domain SSL er det nemmeste og billigste at anskaffe sig. Du skal blot kunne bevise, at du ejer et givent domænenavn. De fleste webhoteller har en nem og overskuelig guide til opsætningen af SSL. Jeg nævner også et par metoder længere nede.

Extended validation single domain SSL - www.dinside.dk

Extended Validation Single Domain SSL er det bedste af de forskellige certifikater, men den er også dyrere og kræver mere at anskaffe.

WILDCARD SSL

Et Wildcard SSL certifikat anvendes på et Top-level domain, og understøtter under-domæner. Der er en mulig risiko ved brug af denne type. Hvis en hacker opretter et under-domæne på dit domæne, vil hackerens side fremstå som sikker under din side. Dette kan have konsekvenser for sikkerheden af den data der så tastes ind på hackerens identiske side.

Multiple domain SSL - www.underside.dinside.dk

Også kendt som Organization Validated SSL og understøtter op til 100 under-domæner.

Extended validation multiple domain SSL - www.underside.dinside.dk

Det samme som Extended Validation Single Domain SSL, men understøtter op til 100 under-domæner.

UCC EXCHANGE SSL

UCC Exchange SSL certifikatet er det eneste, der kan benyttes på forskellige Top-level domains – www.dinside.dk, www.dinside2.dk. Og er udviklet mere specifikt til forskellige Microsoft online tjenester.

Hvordan sætter jeg et SSL Certifikat op?

Langt de fleste webhoteller tilbyder et gratis SSL Certifikat via Let’s Encrypt. Alt du skal gøre er at aktivere det, hvilket som regelt er meget overskueligt. Når det er aktiveret, skal du (hvis dit website er lavet i WordPress) installere et plugin kaldet “Really Simple SSL”.

Når du har installeret “Really Simple SSL”, skal du aktivere det, herefter er dit website sikret med SSL.

SSL plugin